O evolutivnoj astrologiji - Astrologija.com

Go down

O evolutivnoj astrologiji - Astrologija.com Empty O evolutivnoj astrologiji - Astrologija.com

Post  Mira on Mon Sep 27, 2010 12:14 am


Evolutivna astrologija je nauka koja posmatra osobu i modernu astrološku kartu kroz nivoe duhovnog i razvitka svijesti, uzimajući u obzir ne samo planetarne pozicije već i trenutne potrebe i lekcije kroz koje duša u ovom životu prolazi.

Stranica Astrologija.com postoji od 13.9.1999. a za tastaturom je moja malenkost - Mirjana Mira Ćosić. Astrolog sam evolutivne i karmičke astrologije, ranije novinarka i radio-voditeljica u Sarajevu, ovdje u USA član i čast mi je bila i predavač ISAR-a i ranije predsjednica Udruženja astrologa ASNT Texas. Zaljubljenik sam u nebo i mnoge iskrene duše koje srećem na svom putu.

Moji astrološki učitelji su mnogi pisci knjiga na koje sam nailazila, od Dupora preko Alana Oken-a i drugih. Evolutivni trening mi je omogućio i kroz njega pomogao astrolog iz Colorada Maurice Fernandez, putem učenja koje su pokrenuli i razvili Jeffrey Wolf Green i Steven Forrest.

Evolucija duše je neprekidna i neminovna.

Astrološka karta nije fiksna i nema zapisane sudbine koju ne možemo okrenuti u svoju korist - a korist je u učenju i napredovanju kroz događaje i odnose s drugima.

Stagniranje i odbijanje neminovnih događaja donosi samo bol i stara iskušenja u novom obliku.

Cilj je da postanemo sretniji i potpuniji, bliže Tvorcu i Izvoru iz kojeg smo svi potekli, da se oslobodimo patnje i ovisnosti o materijalističkom egu koji nikad nije zadovoljan onim što ima i onim gdje se nalazi, i koji nas vuče u dalje izazove i bol.

Astrološka karta - natalna i karte tranzita, sekundarnih i tercijarnih progresija i direkcija solarnog luka i sve karte ostalih tehnika koje nam pomažu da razumijemo kosmičke procese - služi nam kako bismo razotkrili sebe i odabrali povoljan momenat da pokrenemo akciju u budućnosti, povoljan momenat da se promijenimo na bolje i da postanemo korisniji ljudima oko sebe.

Stoga ne bi trebalo da tražimo od astrologije da stoprocentno predvidi događaj - u zavisnosti od toga gdje je čovjekova duša u svom napretku stigla, drugačije će se okolnosti dešavati pod istim planetarnim aspektima. Horoskopi blizanaca rođenih od iste majke - gotovo identičnih karata a sasvim različitih životnih puteva - govore upravo o tome. Neki od nas će imati iskušenja kroz izazovne aspekte, neki ne, ali svi ćemo imati mogućnost da kroz dato vrijeme i događaj naučimo kako ovaj život živjeti bolje i kako biti sretniji.

Šta je za vas sreća? Materijalni uspjeh, ljepota vaše kože, vaše nove odjeće, punoća vašeg novčanika, tip automobila koji vozite ili veličina kuće čiji ste vlasnik? Da li sebe identificirate sa svojom profesijom, svojom imovinom, brojem djece ili bračnim statusom? Imenom koje nosite? Vjeridbenim prstenom?

Vaša duša je izvan svega toga i ona je vječna.

Naravno, kraća pitanja su dobrodošla ovdje putem Foruma, dok profesionalno tumačenje evolutivne natalne ili godišnje karte kao i predavanja evolutivne astrologije možete naručiti putem web stranice: astrologija.com ili telefonom u USA 1.214.418.7433.
Mira
Mira
Admin

Number of posts : 113
Location : Dallas, TX
Registration date : 2009-03-10

http://www.astrologija.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum