Mudre

Go down

Mudre Empty Mudre

Post  sunshine on Tue Mar 23, 2010 4:32 am

Mudre su u yogi ili posebne vjezbe tijela, slicne asanama, kod kojih dolazi do koristenja misica; ili posebni yoga polozaji ruku i prstiju koji dovode do slicnog ucinka na um i zlijezde s unutrasnjim izlucivanjem. Djelovanje mudri je povezano sa mnogo čime, ali prije svega djeluju na energetske tokove u našem organizmu. Poznato je da čovjek ima energetske kanale, a svaka bolest utječe na karakteristike povezane s dobivanjem i otpuštanjem energije u našem organizmzu. To su složeni procesi, no svatko može zapamntiti i koristiti osnovne “dijelove” za preraspodjelu energetskih tokova u tijelu koje nam omogućuju MUDRE.

Ruke i prsti imaju svoje posebno i različito značenje. Svaki prst odgovara energiji različitog dijela tijela i energiji sunčevog sustava. Na desnu ruku utječe Sunce i označava mušku stranu prirode.

Ta je ruka primatelj pozitivnih moći, a lijeva je davatelj tih moći. Lijeva ruka je pod Mječevom upavom i predstavlja ženski dio prirode. Ovo se odražava i na položaj ruku u mudrama, jer svaki je prst povezan s posebnom sposobnošću, te načinom na koji utječe na život. Više na:


http://www.scribd.com/doc/16897549/mudre-ruku

sunshine

Number of posts : 3
Registration date : 2010-03-23

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum